Iata cateva beneficii ale laptelui de margarita:

1. Scade colesterolul 

Medicii sustin ca acest tip de lapte are un nivel ridicat de omega 3 si 6, nutrienti care se gasesc si in uleiul de peste, si poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol.

2. Previne infectiile gastrointestinale

In plus, laptele de magarita este extrem de bogat in calciu (ceea ce este foarte important pentru copiii mici) si contine o enzima numita Lysozeme, care poate proteja copiii de infectiile gastrointestinale.

3. Catifeleaza tenul si opreste sangerarile nazale

Hipocrate prescria acest tip de lapte pentru o multime de situatii, de la muscaturi de sarpe la sangerari nazale. Vechii greci il foloseau si in hrana copiilor, in timp ce romanii il creditau cu proprietati cosmetice, fiind recunoscut pentru faptul ca facea tenul catifelat.

In plus, laptele de magarita contine cantitati importante de acizi grasi esentiali, ce lipsesc din dieta copiilor afectati de alergia la proteina din lapte de vaca. Acesti copii dezvolta o deficienta a PUFA n-3 (acizi grasi polinesaturati) esentiali in dezvoltarea neurologica si cardiovasculara a bebelusilor.

Laptele de magarita contine cantitati mari de acid linoleic (Omega 6) si linolenic (Omega 3), 9g/100g si respectiv 5.1g/100g, de aproximativ 2 ori mai multi decat laptele de vaca si similar cu laptele matern.

Laptele de magarita contine si de 46 de ori mai multa vitamina C decat cel de vaca si de 4 ori mai mult fier si foarte putine grasimi. Mai mult, laptele de magarita are multa lactoza 7.4g/100g (similar cu cel matern), lactoza ajutand la fixarea calciului in oase. Din acest motiv, el este recomandat si pentru femeile aflate la menopauza.

Legenda spune ca inclusiv Cleopatra se imbaia in lapte de magarita pentru a-si pastra frumusetea. Pana in secolul 19, in Marea Britanie, laptele de magarita era vandut ca alternativa la cel uman.

In Romania, in traditia populara acest tip de lapte se recomanda pentru tratarea tusei copiilor, care nu trece cu produsele medicale obisnuite si care dureaza perioade foarte lungi de timp.

Laptele de magarita face adevarate minuni asupra siluetei si ar putea fi o solutie eficienta pentru a avea o stare buna de sanatate, potrivit cercetatorilor italieni.

Este recomandat tuturor persoanelor care s-au saturat sa bea lapte degresat sau acelora ale caror stomacuri nu suporta laptele de soia.

Cine poate consuma lapte de magarita?

• Bebelusii si copiii cu alergie la proteina din lapte de vaca, alergii incrucisate sau alergii multiple (mediate sau non-mediate IgE)
• Bebelusii si copiii cu dermatita atopica
• Persoanele ce sufera de tuse magareasca, tuse persistenta sau alergica
• Persoanele ce sufera de astm
• Persoanelor cu sistem imunitar slabit.
• Pentru femeile la menopauza, ajuta la fixarea calciului in oase.
• Persoanele ce doresc sa aiba in alimentatie un continut inalt de proteine, dar cu foarte putine grasimi (laptele de magarita are 0,5% lipide)

poti-comanda-aici-fermamagaritelor.ro