Ai băut vreodată lapte de măgăriță? Laptele de măgăriță este un aliment extraordinar din punct de vedere al sănătății. Mulți oameni îl beau ca alternativă la laptele de vacă, pentru că nu determină alergii și pentru că are o formulă chimică similară cu cea a laptelui matern.
Din punct de vedere nutritiv, laptele de măgăriță conține mult mai puțină grăsime ca laptele de vacă și mai multe minerale, vitamine și acizi grași. În Antichitate, Cleopatra iubea atât de mult laptele de magarita încât avea o fermă de măgărițe doar pentru ea, care îi furniza cantitatea necesară de lapte pentru a se îmbăia cu el zi de zi.
Se spune despre laptele de măgăriță că are puterea de a ajuta pielea să se refacă și este potrivit pentru persoanele de orice vârstă, indiferent dacă vorbim de sugari sau vârstnici.
TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE LAPTELE DE MĂGĂRIȚĂ ÎN DOAR CÂTEVA RÂNDURI
CE ESTE LAPTE DE MĂGĂRIȚĂ?
Laptele de măgăriță este laptele secretat de glandele mamare ale măgărițelor. El se poate consuma și de către oameni, ca aliment.
CARE SUNT BENEFICIILE LAPTELUI DE MĂGĂRIȚĂ?
Laptele de măgăriță ajută la combaterea bolilor digestive, de piele, de inimă; reduce inflamațiile, combate infecțiile și menține sănătatea oaselor.
CINE POATE CONSUMA LAPTE DE MĂGĂRIȚĂ?
Pot consuma lapte de măgăriță chiar și persoanele care suferă de intoleranță la lactoză sau sunt alergice la alte componente care se regăsesc în laptele de vacă.
CÂT DE DES SE POATE CONSUMA LAPTELE DE MĂGĂRIȚĂ?
Poți consuma lapte de măgăriță în mod regulat, zi de zi. Dar dacă vrei să ții o cură ca la carte cel mai bine ar fi să bei 150-200 de mililitri de lapte de măgăriță crud, timp de o lună, de două ori pe an.
ATENȚIONĂRI CU PRIVIRE LA LAPTELE DE MĂGĂRIȚĂ!
Nu consuma lapte de măgăriță decât de la furnizori de încredere, precum FERMA MĂGĂRIȚELOR, care îți oferă garanția calității produselor.
Ce este laptele de măgăriță?
Laptele de măgăriță este un lapte colectat de la măgărițele domesticite. Denumirea latină a măgarului este Equus asinus, iar el poate fi întâlnit pretutindeni în Africa, Europa și Asia.
Laptele de măgăriță este alb și mai apos decât cel de vacă, cu o aromă plăcută și un gust ușor dulceag, precum cel al laptelui de mamă. Cu toate acestea, gustul pe care îl lasă în urmă după ce îl bei nu este atât de persistent ca la laptele de vacă.
Laptele de măgăriță se consumă ca aliment dintotdeauna, dar în ultimii ani a câștigat mai multă popularitate datorită efectelor sale pozitive asupra organismului.
Pentru că perioada de gestație a măgărițelor este lungă și cantitatea de lapte produsă de ele este relativ mică, laptele de măgăriță nu se găsește pe rafturile supermarketurilor, dar există mai multe ferme ca și a noastră, pretutindeni în lume, de unde doritorii pot să cumpere lapte de măgăriță proaspăt, numai bun de băut.
În mod tradițional, laptele de măgăriță se folosea de către europeni pentru tratarea artritei, tusei, rănilor și ulcerelor. Acum însă este mai popular ca ingredient în rețetele de săpunuri, loțiuni și creme scumpe, din Franța și Italia.
Prețul ușor ridicat nu a afectat popularitatea laptelui de măgăriță, întrucât persoanele care cunosc beneficiile sale știu că merită să investească în el.
CEA MAI PROFITABILĂ OFERTĂ LA LAPTELE DE MĂGĂRIȚĂ DE VARA ACEASTA
Dacă vrei să testezi pe cont propriu beneficiile laptelul de măgăriță, acum este momentul PERFECT deoarece poți profita de oferta noastră extraordinară la pachetul de 10 litri.
Clienții care achiziționează în luna iulie pachetul de 10 litri de lapte de măgăriță plătesc doar o JUMĂTATE din valoarea acestuia și pot alege după bunul plac intervalul de livrare și cantitatea livrată. De exemplu, poți alege să-ți livrăm unul sau doi litri pe săptămână, până la consumarea întregii cantități. Astfel, vei avea parte de lapte proaspăt atât cât ai nevoie, pentru o cură de sănătate.
Potențialele beneficii pe care le poate avea laptele de măgăriță
#1 Aliment de bază pentru sugari
În ceea ce privește compoziția chimică, laptele de măgăriță este foarte similar cu laptele de matern. El are un conținut ridicat de acizi grași și poate fi folosit cu succes ca hrană pentru sugari și pentru persoanele în vârstă care au alergii la anumite alimente sau nu le pot consuma din diverse alte motive.
Laptele de măgăriță conține de nouă ori mai multă taurină decât laptele de vacă, un motiv în plus pentru care este un substitut ideal pentru laptele matern. Taurina este un nutrient important în alimentația sugarilor, dar corpul nu îl poate produce în mod natural și de aceea trebuie să îl obțină din surse externe cum a fi laptele de măgăriță.
#2 Grozav pentru persoanele cu alergie la laptele de vacă
Conform specialiștilor o singură porție de lapte de măgăriță conține o cantitate o cantitate egală de cazeină și zer, spre deosebire de laptele de vacă în care se găsește în principal cazeină.
Cazeina este proteina care determină alergii la aproximativ 2-7% din copiii alergici și de aceea pentru ei laptele de măgăriță este mult mai potrivit decât cel de vacă.
#3 Efect pozitiv asupra infecțiilor
Laptele de măgăriță este bogat în lactoferină, acizi grași, imunoglobuline și lizozim, care au proprietăți antibacteriene și lizozim, care au proprietăți antibacteriene naturale. El este eficient împotriva bacteriilor patogene precum Salmonella, Enterococcus, Escherichia și Liste.
#4 Reducerea inflamației
Un studiu de laborator a demonstrat că laptele de măgăriță ar putea reduce inflamația prin restabilirea nivelurilor de peptide antimicrobiene. În plus, el poate activa semnalele antiinflamatorii, reducând astfel inflamația și protejând astfel sănătatea.
#5 Îmbunătățirea aspectului pielii
Vitaminele, antioxidanții și acizii grași esențiali din laptele de măgăriță pot îmbunătăți sănătatea pielii. Majoritatea beneficiilor pe care le oferă organismului provin din proteinele din lapte care conțin toți aminoacizii necesari pentru regenerarea și protejarea barierei cutanate. Laptele de măgăriță este un bun hidratant pentru piele, lucru pe care Cleopatra îl știa mai bine decât oricine.
#6 Întărirea oaselor
Lactoza din laptele de măgăriță ajută la absorbția calciului, fosforului și a altor minerale din care sunt formate oasele. De asemenea, crește calitatea și rezistența oaselor. Specialiștii spun că laptele de măgăriță este de asemenea foarte în vitamina D, oferind organismului 23% din necesarul zilnic în mai puțin de 100 ml. Vitamina D este esențială pentru oase puternice, pentru absorbția calciului și pentru un sistem imunitar sănătos.
#7 Protecția inimii împotriva bolilor
Laptele de măgăriță este bogat în acizi grași polinesaturați, în principal acid linoleic, și are un raport scăzut de acizi grași n-6 la n-3. Are, de asemenea, valori scăzute ale indicilor aterogeni (tendința de depozitare a grăsimii pe artere) și trombogenici (tendința de a forma cheaguri în vasele de sânge), și un nivel ridicat de acizi grași nesaturați și saturați.
Pe lângă proprietățile lor imunostimulatoare, acești parametri acționează și ca agenți de scădere a colesterolului, previn formarea cheagurilor de sânge și reduc riscul de boli coronariene, hipertensiune arterială (tensiune arterială crescută) și tromboză (formarea unui cheag de sânge).
#8 Îmbunătățirea digestiei
Laptele de măgăriță are un conținut ridicat de lactoză, motiv pentru care ajută la înmulțirea bacteriilor din organism. De asemenea, așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, conține mai mult zer decât cazeină, motiv pentru care este mai ușor de digerat chiar și de sugari, sistemul lor digestiv putând absorbi cu eficiență toți nutrienții pe care acest tip de lapte îi conține.
#9 Controlul nivelului de zahăr din sânge
Studiile de laborator sugerează că laptele de măgăriță îmbunătățește rezistența organismului la insulină și reduce și nivelul de zahăr din sânge, fiind astfel un aliment potrivit pentru persoanele care suferă de diabet.
Cum să consumi laptele de măgăriță?
Recomandăm tuturor clienților noștri să consume lapte de măgăriță crud, așa cum îl livrăm noi, proaspăt muls, direct de la fermă. Dar celor care vor să încerce și alte metode de consum, le recomandăm următoarele variante:
#1 Smoothie cu verdețuri și lapte de măgăriță
Ai nevoie de:
- un pumn generos de frunze crude de spanac
- o banană congelată
- jumătate de avocando
- un sfert de cană de lapte de măgăriță
- o jumătate de linguriță de extract de vanilie
- un sfert de linguriță de scorțișoară măcinată
Mod de preparare:
Folosește un blender ca să amesteci toate ingredientele și când o băutură de consistența dorită, este gata. Poftă bună!
#2 Supă cu lapte de măgăriță
Ai nevoie de:
- 4 căni de lapte de măgăriță
- două căni de orez fiert
- 3-4 ridichi curățate de coajă și tăiate bucăți
- 4 linguri de unt nesărat
- sare după gust
- zahăr după gust
Mod de preparare:
Se începe prin a fierbe laptele și orzul într-o cratiță cu fund gros. Când dă în clocot, se adaugă ridichiile și se fierbe în continuare compoziția pentru un sfert de oră. Preparatul se servește cald, cu o lingură de unt și sare sau zahăr după gust.
#3 Kumis din lapte de măgăriță
Ai nevoie de:
- 1 litru de lapte de măgăriță
- 200 ml de apă
- 3 linguri de miere
- 2 linguri de iaurt
- 5 grame de drojdie
Mod de preparare:
Se fierbe mai întâi laptele într-o cratiță cu fund gros. Se adaugă apoi miere și apă și se lasă la răcit. La final se pune iaurtul. Apoi, se închide cu capacul și se înfășoară într-un prosop cald și se lasă deoparte pentru 3-4 ore. După aceea, se amestecă foarte bine și se strecoară printr-un tifon sau o sită fină, într-un container curat.
Drojdia se diluează mai întâi în apă, până capătă consistența smântânii și se adăugă apoi la kumis, cu un praf de zahăr.
Lichidul se amestecă bine și se toarnă în sticle curate, de dimensiuni mici, cu capace noi. Procesul de fermentație va începe după 30 de minute.
Kumis trebuie păstrat în frigider pentru cel puțin 24 de ore înainte de consum.
La fel ca și kefirul, kumis este este foarte delicios și se poate consuma atât ca băutură răcoritoare, cât și ca formă tradițională de tratament.
Osan Antoneta
Bună ziua , cât costă un litru?