Laptele de magarita are o consistență similară cu cel de vacă sau de capră, în ciuda faptului că rar îl vezi la raft, în marile lanțuri de supermarketuri. Punctul lui forte constă în conținutul foarte scăzut de grăsimi și colesterol în comparație cu bogăția de vitamine A, C și D care se găsesc în el, dar și minerale precum calciu și seleniu.

Laptele de magarita poate fi consumat ca un supliment alimentar și este recomandat îndeosebi persoanelor care sunt alergice la laptele de vacă. 

Laptele de magarita mai poate fi folosit și pentru prepararea unor mâncăruri savuroase precum supe sau tăiței, dar și dulci ca prăjituri și preparate de patiserie. Când ai în plan o zi plină, începe-ți dimineața cu un bol mare de cereale cu lapte de magarita în loc de lapte de vacă sau o cană de cappuccino cu lapte de magarita. Sunt delicioase și îți oferă acel boost de energie de care ai nevoie.

Dacă îți surâde ideea de a consuma lapte de magarita, dar nu ești încă pregătit să-l savurezi ca atare, ți-am pregătit mai departe o listă cu rețete delicioase pe care le poți încerca chiar acum. Te vor surpinde!

Banana Milk cu lapte de magarita

Ai cinci minute la dispoziție lapte de magarita și o banană bine coaptă? Atunci încearcă această rețetă delicioasă de banana milk numai bun de savurat peste un bol plin cu cerealele preferate.

Ingrediente:

  • o banană de mărime medie
  • un sfert de cană de lapte de magarita
  • o linguriță și jumătate de esență de vanilie
  • un praf de sare
  • patru cuburi de gheață

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un blender și apasă pe buton. Svrrrrrrr și într-un minut băutura ta cu gust de banane este gata! Laptele din fața ta este un banana milk veritabil pe care îl poți consuma ca smoothie sau cu cereale la micul dejun.

Spanac cremos și delicios cu lapte de magarita

Nu te-ai îndrăgostit încă de spanac? După ce vei încerca această rețetă cu siguranță o vei face pentru că este vorba de o mâncare cremoasă și savuroasă, pe care o va aprecia toată familia. 

Ingrediente

  • 300 g de spanac crud tocat mare
  • o jumătate de ceapă tocată mărunt
  • două lingurițe de unt
  • două lingurițe de făină
  • o cană de lapte călduț
  • două lingurițe de parmezan ras
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un vârf de cuțit de nucșoară

Mod de preparare

Pune spanacul tocat într-o sită și presează ca să elimini cât mai mult din sucul pe care îl conține. Într-o tigaie, călește ceapa la foc mic, amestecând încontinuu, până se înmoaie. 

Adaugă făina și continuă să prăjești preparatul pentru încă două minute amestecând continuu. 

Toarnă apoi laptele și amestecă ușor, cu ajutorul unui tel, pentru 3-4 minute. După aceea, adaugă parmezanul și nucșoara după gust și continuă să amesteci până ce compoziția s-a omogenizat. 

Și iată că a venit și rândul spanacului! La final, când delicioasa mixtură este gata, închide focul, adaugă spanacul și amestecă bine. Asta este tot! Mai trebuie să deschizi o sticlă de vin și să-ți chemi familia la masă!

Pui gătit în stil thailandez

Îți place mâncarea asiatică? Și noi o adorăm pentru explozia de arome pe care ne-o oferă la fiecare îmbucătură. Rețeta pe care ți-o vom prezenta în continuare folosea apă în loc de lapte de magarita original, dar merită să încerci și această variantă dacă vrei să te bucuri de un plus de savoare. 

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui sau un pui întreg
  • două căni de lapte de cocos-
  • două căni de lapte de măgăriță
  • sos chili thailandez după gust
  • o cană de ciuperci tăiate felii
  • aproximativ 3-4 centimetri de iarbă lămâioasă
  • o lingură de sos de pește

Mod de prepare

Adaugă toate ingredientele de mai sus în slow cooker și amestecă bine pentru a îmbăia bine puiul. Gătește la cel mai mic nivel pentru 6-8 ore sau 3-4 ore la nivel ridicat. 

Servește această bunătate cu orez basmati și bok choy sau broccoli gătite la abur. Pofă mare!

Cartofi la cuptor cu brânză și lapte de magarita

Cartofii la cuptor sunt o garnitură perfectă pentru aproape orice fel de mâncare. Nouă ne plac cu pui, vită, porc, pește, dar chiar și simpli, mai ales atunci când avem poftă de ceva rapid și gustos de mâncare. Iar rețeta aceasta de cartofi la cuptor este de departe una din preferatele noastre.

Ingrediente

  • 3 linguri de unt
  • două linguri de făină
  • o jumătate de linguriță de salvie
  • o linguriță de sare
  • o linguriță și jumătate de piper
  • o cană și trei sferturi de lapte de magarita
  • cinci căni de cartofi tăiați felii
  • 225 grame de brânză cheddar rasă

Mod de preparare

Prepară un sos bechamel topind mai întâi untul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă făină și condimente Amestecă încontinuu și când observi că se formează bule, adaugă laptele de magarita în mod treptat și amestecă bine până ce compoziția devine lipicioasă. Mai pune apoi trei sferturi din cantitatea de brânză și amestecă până ce aceasta se topește. Adaugă apoi cartofii tăiați în mixtură și încălzește compoziția până începe să fiarbă. Apoi, ia compoziția de pe foc și transfer-o într-un vas rezistent la căldură, uns în prealabil cu grăsime sau ulei. Presară deasupra brânza rămasă, acoperă preparatul cu folie de aluminiu și gătește la temperatură mare pentru 45-55 de minute și apoi fără folie încă 15 minute ca să prindă crustă. Ai grijă! Dă dependență!

Brioșe pentru toată familia cu lapte de magarita

Cum altfel am putea încheia lista noastră de rețete cu lapte de magarita dacă nu cu un desert delicios? Brioșele pe care ți le vom prezenta în continuare se prepară atât de ușor încât nu trebuie să ai rangul de maestru la mânuitul cuptorului ca să-ți iasă ceva bun bun, de îți vine să te lingi pe degete.

Ingrediente

  • o cană de făină integrală
  • două lingurițe de praf de copt
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o cană și trei sferturi din cerealele preferate 
  • trei sferturi de cană de lapte de măgăriță
  • un sfert de cană de miere
  • două albușuri
  • un sfert de cană de sos de mere
  • o banană bine coaptă, de mărime medie

Mod de preparare

Încălzește cuptorul la 180 de grade și pregătește tava de brioșe tapetând-o cu ulei. Într-un bol mic amestecă făina și praful de copt și pune-le deoparte. În alt bol mai mare amestecă cerealele și laptele și lasă-le să se înmoaie pentru 2-3 minute. Adaugă în compoziție mierea și albușurile bine bătute. Încorporează apoi sosul de mere și banana și la final adaugă făina și amestecă până ce ingredientele uscate s-au umezit. Umple tava de brioșe și coace bunătățile pentru 25 de minute. Gata desertul pentru cină și gustarea pentru mâine!