Laptele de magarita este o soluție naturală și eficientă pentru fortificarea imunității. Cunoscut și apreciat încă din Antichitate pentru beneficiile sale asupra organismului, laptele de măgăriță a început recent să atragă din nou atenția specialiștilor asupra sa.

Acest super aliment este recomandat persoanelor cu un sistem imunitar slăbit sau care suferă de probleme respiratorii, alergii, infecții cronice sau dermatită atopică, oferindu-le acestora alinare. 

Laptele de magarita poate fi consumat în siguranță de persoane de orice vârstă. Chiar și sugarii pot bea lapte de măgăriță în loc de lapte matern, acesta având o formulă chimică similară cu laptele uman.

Dacă nu ai mai încercat până acum laptele de măgăriță, acum ai șansa de a-l testa gratuit dacă participi la concursul desfășurat în perioada 11-22 decembrie la radio Național FM, în cadrul emisiunii lui Mihai Dacin.

Ca să ai mai multe șanse de câștig, învață câte ceva despre laptele de magarita și descoperă beneficiile acestuia pentru sănătate din acest material și restul articolelor postate pe blogul nostru!

#1 Ce conținut de imunoglobuline are laptele de magarita?

În comparație cu laptele de vacă, laptele de măgăriță conține de 100 de ori mai multe imunoglobuline. Aceste proteine sunt importante pentru organism deoarece contribuie la combaterea infecțiilor.

#2 Care sunt cele mai importante beneficii oferite de laptele de magarita?

Laptele de magarita are multiple beneficii pentru sănătate. Mai întâi de toate, el întărește sistemul imunitar. De asemenea, în cazul persoanelor care suferă de diferite afecțiuni, el atenuează procesul inflamator. Este o soluție bună ca protecție împotriva alergiilor și, conform studiilor, se pare că poate reduce riscul de cancer. Nu în ultimul rând, este ideal pentru piele, îmbunătățind textura și aspectul acesteia, motiv pentru care se folosește frecvent ca ingredient în rețetele de produse de îngrijire personală.

#3 Cum se obține laptele de măgăriță?

La fel ca oricare alt tip de lapte pe care îl consumăm, laptele de măgăriță se obține prin muls. Nu sunt multe, dar există în diferite colțuri ale lumii ferme de măgărițe, exact ca și a noastră, unde animalele sunt crescute pentru a produce lapte.

#4 Cum este laptele de măgăriță la gust?

Laptele de măgăriță este foarte ușor de consumat datorită gustului său plăcut. El este ușor dulce și are o textură cremoasă.

#5 Câte calorii are laptele de măgăriță?

100 de grame de lapte de măgăriță conțin aproximativ 60 de calorii.

#6 Ce procent de grăsimi conține laptele de măgăriță?

Pentru persoanele care vor să slăbească sau care urmează o dietă cu un conținut mic de grăsimi, laptele de măgăriță este o alternativă bună la laptele de vacă deoarece el este considerabil mai slab decât acesta, având un conținut de doar aproximativ 2% de grăsimi.

#7 Ce procent de proteine conține laptele de măgăriță?

Laptele de măgăriță este bogat în proteine. El are un conținut de aproximativ 2.5% de proteine, fiind astfel sățios și hrănitor.

#8 Ce procent de lactoză conține laptele de măgăriță?

Spre deosebire de alte tipuri de lapte de origine animală, laptele de magarita are un conținut scăzut de lactoză, de doar aproximativ 4.5%. De aceea, el poate fi băut chiar și de persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.

#9 Are laptele de magarita contraindicații?

Majoritatea oamenilor pot bea lapte de măgăriță fără a suferi niciun fel de efecte adverse/ Există însă și câteva afecțiuni pentru care el este contraindicat și despre care ar fi bine să discuți cu un medic înainte de a începe o cură cu lapte de măgăriță cum ar fi: alergiile la proteinele din lapte. insuficiența renală sau diabetul zaharat.

#10 De unde se poate cumpăra lapte de măgăriță în România?

Amatorii de lapte de măgăriță, pofticioșii și curioșii pot comanda lapte direct din magazinul nostru online, dar și prin intermediul platformei FabricatinRO.ro, la prețuri avantajoase. Laptele se va livra direct acasă, proaspăt, gata de consum, cu vehicule speciale, în condiții de maximă siguranță.

Dacă vrei să afli mai multe despre tratamentul pentru tuse cu lapte de magarita, te invit să accesezi acest link: tratament tuse cu lapte de magarita .Poți găsi informații detaliate despre beneficiile acestui tratament și cum poate fi folosit pentru a combate tusea.